PREZENTARE

Înființat în 1952, liceul nostru a purtat diferite denumiri oficiale. La început, între 1952 și 1968, s-a numit Școala Medie Mixtă ”Mircea cel Bătrân”.  Din 1969, denumirea s-a schimbat în Liceul de Cultură Generală Slobozia. S-a mai numit, între 1978 și 1989, Liceul de Matematică-Fizică, pentru ca timp de un an să fie Liceul Teoretic Slobozia (1990-1991). Din 1991 a luat numele marelui voievod, Mihai Viteazul. Actuala denumire, Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Slobozia a dobândit-o în anul 2000 ca o recunoaștere a locului său în ierarhia unităților de învățământ de elită din țară.

De-a lungul existenței sale, CNMV Slobozia s-a impus în conștiința ialomițenilor drept liceul de performanță al județului Ialomița. În fiecare an, elevii CNMV s-au afirmat la toate concursurile și olimpiadele școlare, la examenele naționale și examenele de admitere în învățământul superior. Elevii CNMV au însă numeroase alte preocupări. De-a lungul anilor, ei s-au remarcat în diverse competiții sportive, ocupând locuri fruntașe la baschet, handbal, atletism, fotbal, șah și multe alte sporturi. Elevii CNMV s-au remarcat și prin talentele artistice. De mai mulți ani, trupa de teatru francofon a CNMV colindă  țara și Europa cu reprezentațiile sale, promovând numele școlii, orașului și județului. Tinerii literați ai școlii se remarcă la concursurile și festivalurile  de creație literară, iar operele lor sunt publicate în revistele de cultură ale județului sau în revista colegiului “ANIMUS”.

Ca semn de apreciere a performanței, de mai mulți ani, școala noastră organizează în parteneriat cu autoritățile locale Concursul interjudețean de matematică „Gheorghe Mihoc” și Concursul interjudețean de creație literară/eseu „Mihai Eminescu”.

Aceste rezultate se datorează însă și unui corp profesoral puternic, alcătuit din oameni cu experiență și din tineri care își consolidează cariera didactică în instituția noastră solicitantă. Cu toții însă sunt profesori pasionați, care transmit nu doar știință, ci și tehnica de a învăța și a performa.

Lasa un mesaj