SIMPOZIONUL NAŢIONAL IP WORKSHOP – SLOBOZIA 2010

[size=13]În perioada 7-10 aprilie 2010, Colegiul Naţional”Mihai Viteazul” din Slobozia a găzduit cea de-a cincea ediţie a simpozionului pentru elevi şi studenţi IP Workshop. În cadrul acestuia au fost prezentate proiecte legate de Calculatoare, Tehnologia Informaţiei şi Comunicării.
La simpozion au participat elevi, studenţi, profesori şi alte persoane din oraşe precum Târgu Mureş, Cluj, Sibiu, Bucureşti, Piteşti, Târgovişte ş.a.
Miercuri a început oficial simpozionul. A fost ziua în care au ajuns participanţii, aşteptaţi la gară de către ghizi (ghizii au fost câţiva elevi de la CNMV şi de la alte 2 licee din Slobozia). Seara a avut loc festivitatea de deschidere, în cadrul căreia participanţii au avut ocazia de a se cunoaşte mai bine.
Joi au fost prezentate primele proiecte înscrise la simpozion. Unul dintre studenţi a vorbit despre programul Erasmus şi despre cele 6 luni în care a studiat în Germania prin intermediul unei astfel de burse. Reprezentanţii Gigabyte şi-au prezentat ultimele tehnologii, după care au făcut o demonstraţie live de overclocking, întâi cu răcire convenţională (curent de aer), apoi cu răcire neconvenţională (cu gheaţă carbonică). În timpul liber, participanţii au putut alege să viziteze oraşul sau să ia parte la diverse activităţi precum sport, karaoke, gaming, joculeţe de socializare şi teambuilding.
Vineri au fost prezentate ultimele proiecte din cadrul simpozionului. După prezentarea G-Data, fiecare participant a primit câte un antivirus cu licenţă pe un an, dar şi alte materiale promoţionale.
Cel mai aşteptat moment a fost concursul de filme. Juriul a fost constituit dintr-un reprezentant al conducerii CNMV, unul dintre organizatori şi sponsorii evenimentului. Concursul a fost câştigat de Mircea Trăichioiu, student la Universitatea Politehnică din Bucureşti, cu filmul [link=http://vimeo.com/10823985]”Run, student, Ruuun!”[/link]; Mirela-Cristina Urse, elevă la CNMV, a obţinut premiul al doilea cu filmul [link=http://www.youtube.com/watch?v=kuoBQOFC_nU]”Vizitând Amara”[/link], iar premiul al treilea a revenit Cristinei Magder, elevă la Grupul Şcolar „Alexandru Ioan Cuza” Slobozia, care a prezentat [link=http://vimeo.com/10593622]”Vama Veche”[/link]. A fost acordat şi un premiu special – premiul Love IPW – elevelor Mara Costea şi Iuliana Dinu de la CNMV pentru filmul „Slobozia – Oglindă peste ani”. Toată lumea a primit diplome de participare.
Sâmbătă a fost ziua în care participanţii au plecat acasă, cu gândul la Şcoala de vară şi la următoarele ediţiile ale IPW, când se vor putea întâlni din nou…

Mai multe detalii despre desfăşurarea evenimentului puteţi găsi pe: [link=http://slobozia.ipworkshop.ro] http://slobozia.ipworkshop.ro[/link]

[link=http://www.facebook.com/album.php?aid=217856&id=163567526214]Galeria foto a simpozionului[/link]

[link=http://vimeo.com/10892957]Colaj video ce conţine câteva fotografii din cadrul simpozionului[/link]

[/size]

Lasa un mesaj