" Einstein si universul"

In ultima suta de ani, lumea s-a schimbat mai mult decat in oricare din secolele anterioare. Nu vreo noua doctrina politica sau economica a fost cauza , ci marile dezvoltari tehnologice, devenite posibile gratie progreselor din stiinta fundamentala. Cine reprezinta oare aceste progrese mai bine decat Albert Einstein?
Bibliteca Judeteana „Stefan Banulescu” Ialomita a marcat implinirea a 130 de ani de la nasterea fizicianului Albert Einstein, cea mai stralucita minte a secolului XX, prin organizarea concursului „Einstein si universul”.
Concursul si-a propus evidentierea momentelor importante din viata si activitatea stiintifica a celui pentru care „descoperirea naturii universului ar avea un inteles de durata”.
Pentru Einstein timpul nu este altceva decat o succesiune de evenimente care cauta o ordonare succesiva de cauze si efecte. Aceasta ordine reprezentata de timp este de fapt doar o tendinta de a da un sens „dezordinii” in care fenomenele din Univers coexista.
Castigatori au fost elevii de la Colegiul National „Mihai Viteazul” Slobozia, coordonati de profesorii: Francu Paul, Petre Elena, Dragomir Eleonora, Badele Nela. Echipajul a fost alcatuit din : Drumea Alina, David Victor, Dinu Iulian, Milea Marian, Oncescu Cosmin, Petrescu Bogdan.

[link=http://cnmvslobozia.ro/page.php?1.cat.16]Galerie foto: „Einstein si universul”![/link]




Lasa un mesaj