C O M U N I C A T

In legatura cu articolul aparut in ziarul Independent din ziua de 14 decembrie 2011, referitor la liceul nostru , fac urmatoarele precizari:

A devenit o traditie  ca, in fiecare an , dupa Balul Bobocilor, sa se organizeze Balul Veteranilor. E o actiune a elevilor din clasele a XII-a, desfasurata sub supravegherea dirigintilor , in special, dar si a celorlalti profesori. Participa si conducerea scolii , atat pentru a se asigura de siguranta elevilor,  de modul civilizat de desfasurare , cat si pentru onorarea unei generatii foarte valoroasa a liceului. Se iau toate masurile de siguranta, se anunta Politia, Jandarmeria. Programul incepe la ora 20.30 si se termina la ora 23.

In acest mod s-a desfasurat evenimentul si anul acesta. De la inceputul anului elevii s-au pregatit pentru acest moment.Fiecare clasa a prezentat un program, iar un juriu a stabilit castigatorul. Clasa a XII-a C , diriginte prof. Manea Cristian, a reprodus o zi de scoala. Pentru aceasta, elevii s-au schimbat in uniforma scolara. Numai dirigintele putea sti ce contine programul clasei. Programul sustinut a fost decent, civilizat. Clasa a XII –a C este o clasa foarte constiincioasa, care a facut progrese deosebite in anii de liceu. Nimeni nu a sesizat ceva exagerat in atitudinea lor. Juriul i-a declarat castigatori. Nu au venit de acasa imbracati in uniforma. S-au schimbat acolo. S-au facut fotografii , inclusiv cu profesorii. Fotografiile dovedesc modul civilizat in care a decurs aceasta activitate.Unele din ele se pot viziona la adresa  http://amya-chan.blogspot.com/ .

Dupa ce au sustinut sceneta, s-au dus sa se schimbe. Un elev a facut propunerea sa se faca o fotografie. Cum in sala respectiva era o masa de biliard , unele fete s-au suit pe masa. Fac precizarea ca niciun cadru didactic nu era prezent acolo si nimeni nu a stiut de existenta acestor poze. Apoi, toti elevii s-au scimbat si au revenit in sala. Dupa ce toate clasele au prezentat programele , la putin timp s- a plecat acasa.

Articolul din ziar e exagerat, autorul cautand cu tot dinadinsul senzationalul- asa cum s-a si exprimat. Am avut o intalnire cu dumnealui , in prezenta unei parti din Consiliul de Administratie. I s-a explicat ca nu a fost nimic exagerat, ca totul a fost decent, civilizat, dar degeaba .A tot insistat sa faca o paralela cu o situatie de la Constanta. E o exagerare , un abuz. A publicat fotografia in ziar si elevii clasei erau indignati, ca pot fi recunoscuti. Unii dintre ei sunt minori. Fotografia nu a fost facuta in scoala. E un abuz asupra unor copii. Pot ramane  marcati  pe viata de aceste afirmatii, interpretari.

In incheiere, tin sa afirm ca am fost, suntem si vom fi o scoala de referinta, un model demn de urmat. Avem elevi bine pregatiti, civilizati , care fac cinste parintilor lor, scolii care ii pregateste, orasului, judetului. Avem un colectiv de profesori bine pregatiti, responsabili, care urmaresc progresul continuu al scolii , al elevilor care vin la noi. Suntem convinsi ca elevii, parintii lor, comunitatea locala nu se vor lasa influientati de astfel de minciuni, exagerari.

In definitiv, acesti elevi atat de urat incriminati,  sunt niste tineri nevinovati care au avut o ocazie sa fie impreuna, sa se simta bine. Maine, poimaine vor termina scoala si se vor imprastia prin toata lumea.

 

Director

Prof. Francu Paul