CONCURSUL NAŢIONAL DE FIZICĂ" EVRIKA" BRĂILA, MAI 2010

[size=14]In perioada 7 – 9 mai 2010 , la Colegiul Na?ional „Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila , s-a desfasurat Concursul Na?ional de Fizică „EVRIKA”, edi?ia a XX-a . La concurs au participat elevi din clasele VII-XII.[/size]

Scopul concursului este stimularea, incurajarea si sustinerea elevilor care au dovedit aptitudini pentru studiul fizicii si performanta inalta la faza nationala a Olimpiadei de Fizica din anul scolar in curs.

Prin urmare, la concurs au participat numai o parte din elevii calificati la faza nationala a Olimpiadei de Fizica, si anume cei care au obtinut acolo cele mai bune rezultate la nivelul fiecarui judet.

Concursul a constat in sustinerea unei probe scrise, cu durata de 3 ore .

Subiectele de concurs s- au stabilit in conformitate cu prevederile programelor scolare, raportate la cerintele superioare ale acestora, atat din punctul de vedere al volumului de informatii cat si din punctul de vedere al gradului de complexitate al cunostintelor respective;

Programa pentru concurs cuprinde materia studiata in anii anteriori plus materia parcursa in semestrul I pana la data desfasurarii concursului.

La nivel de liceu , judetul Ialomita a fost reprezentat de doi elevi ai Colegiului National „Mihai Viteazul” Slobozia, si anume MIHAI ROXANA IRINA, clasa a IX-a B- profesor indrumator FRÂNCU PAUL, si DRUNCEA MIHAI NICUŞOR , profesor indrumator DRAGOMIR ELEONORA. Ambii elevi au facut cinste judetului si liceului.

Eleva MIHAI ROXANA IRINA a obtinut un PREMIU- MENTIUNE , ceea ce reprezinta un rezultat foarte bun , tinand cont de nivelul subiectelor , de calitatea deosebita a concurentilor. Acest rezultat claseaza liceul nostru deasupra multor licee de mare prestigiu din toata tara.

[link=http://evrika.cngmm.ro/index.php ]Subiectele şi baremele de la ediţia a XX-a a Concursului Naţional”EVRIKA”, Brăila 7-9 mai 2010 sunt disponibile pe site/ul concursului.[/link]

[file={e_BASE}bws_files/downloads/myry/Diploma_Evrika.pdf]Diploma elevei Mihai Roxana Irina[/file]

Lasa un mesaj