Întâlnire a elevilor Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” cu scriitorul Nicolae Petre Vrânceanu

Direcţia de Cultură a Primăriei Slobozia, alături de Catedra de limba şi literatura română a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Slobozia au organizat în 1 octombrie a.c. o întâlnire cu scriitorul Nicolae Petre Vrânceanu. Cu această ocazie scriitorul şi-a prezentat cea mai recentă carte publicată, „Vânătorul de fluturi” şi a acordat autografe celor prezenţi la această manifestare.
A fost onorant pentru noi să ascultăm mărturisirile scriitorului Nicolae Petre Vrânceanu, care a rămas legat afectiv de oraşul şi de Colegiul nostru întrucât acesta s-a născut la 3 august 1943, în Slobozia şi a absolvit liceul care mai târziu se va numi „Mihai Viteazul”. Din 1975, locuieşte la Craiova, este membru al USR din 1994. A fost profesor de limba română la Departamentul de Limbi Străine Aplicate al Universităţii din Craiova, la Colegiile ” Gh. Chiţu”, „Ion Mincu” şi Liceul Teoretic ” Henri Coandă” din Craiova. A înfiinţat şi condus editurile „Anteu”şi ” Meridian”. A publicat 17 cărţi de beletristică, a colaborat cu versuri şi articole la revista „Helis”, din Slobozia. În volumele de versuri ” Când eram…” şi ” Vânătorul de fluturi” a dedicat multe poeme Sloboziei, Bărăganului şi Câmpiei Române.
La această manifestare culturală au participat elevi ai claselor a X-a D, F, G, a XI-a A, F , G.Catedra de limba şi literatura română a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Slobozia

Galerie foto

Lasa un mesaj