Despre ECDL

CENTRUL DE TESTARE ECDL 543

COLEGIUL NATIONAL ,,MIHAI VITEAZUL”

SLOBOZIA – IALOMITA

  • Aflati tot ce trebuie sa stiti despre inscriere, testare si certificare ECDL
  • Permisul ECDL nu expira !
  • Seria de inregistrare ECDL este unica si nu are perioada limitata de valabilitate
  • Orice tip de Permis este recunoscut international

ecdl

Aflaţi tot ce trebuie să ştiţi despre înscrierea, testarea şi certificarea ECDLPentru a obţine Permisul ECDL trebuie să urmăriţi câţiva paşi

Cum obţin Permisul ECDL

Relatii  despre inscriere, taxa si sesiuni examinare:  prof. Lepadatescu Monica si prof. Dragomir Adelin

  1. Alegeţi Modulele şi Permisul ECDL de care aveţi nevoie.
  2. Completaţi Formularul Online  ECDL.
  3. Mergeţi la un Centru de Testare Acreditat ECDL ales, validaţi Formularul Online în maxim 10 zile de la completare şi achiziţionaţi o Serie de înscriere generală unică ECDL.
  4. În vederea pregătirii pentru susţinerea examenelor ECDL, puteţi (optional) folosi Manualele acreditate ECDL, Cursurile e-learning acreditate ECDL (cererile se trimit direct la organizaţiile ce le oferă) sau puteţi solicita oferta de training a Centrului de Testare la care v-aţi înscris.
  5. Planificaţi ordinea în care doriţi să susţineţi testele aferente Modulelor ECDL alese şi programaţi examenele la Centrul de Testare Acreditat ECDL selectat la înscriere. Menţineţi legătura cu reprezentantul Centrului de Testare pe întreaga perioadă a procesului de certificare ECDL.
  6. Verificaţi permanent statusul Profilului dvs. ECDL prin accesarea Contului Online ECDL.
  7. După absolvirea cu succes a examenelor ECDL, solicitaţi Permisul ECDL către reprezentantul            Centrului        de        Testare.

 

IMPORTANT
*        Perioada de obţinere a unei certificări ECDL depinde de tipul de certificare ales, de nivelul de competenţă al fiecărui candidat şi de nevoia de a urma sau nu cursuri pentru pregătire înainte de         examene.
**      Testarea ECDL este automată online, cu afişarea rezultatelor în timp real.
***     Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul ECDL.
****    Seria de înscriere generală unică ECDL are valabilitate nedeterminată şi este unică pentru toate tipurile de certificări ECDL.
*****   Permisul ECDL este valabil pe o perioadă nedeterminată.
****** Autenticitatea unui Permis ECDL se poate verifica contactând direct ECDL ROMANIA la adresa office@ecdl.ro sau accesându-se Profilul ECDL Online al fiecărui candidat.

Permisul ECDL poate fi permanent actualizat cu cele mai noi Module ECDL.

 

Bacalaureat

bac

Ţinteşte Profilul ECDL, care echivalează proba Competenţelor digitale la Bacalaureat.

Începând cu anul școlar 2009 – 2010 toți elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.

ECDL PROFIL START BAC şi ECDL PROFIL BAC se adresează elevilor şi au aceeaşi recunoaştere internaţională şi valabilitate nelimitată ca oricare alt tip de certificare ECDL.

  • Certificările ECDL PROFIL START BACşi ECDL PROFIL BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului Naţional cu Permisul ECDL şi au aceeaşi recunoaştere internaţională şi valabilitate nelimitată ca oricare alt tip de certificare ECDL.

Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregătească chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.

 

 

Lasa un mesaj